یک جملهای است که میگویید “همیشه جوری زندگی کن که اگر مجبور شدی، زندگیت رو تو یک کولهپشتی جا کنی و بری”. وقتی در عمق جمله فرو برویم خواهیم دید که بسیاری از ما حتی قادر نیستیم که وسایل سفرمان را در یک چمدان جمع کنیم چه برسد تمام زندگیمان را در یک کولهپشتی! شاید اگر امکانپذیر بود، کمد لباسها و یخچال خانهمان را هم بهزور در چمدان جا میکردیم تا در سفر دغدغه نداشته باشیم.
برای سفر چه وسیلهای با خود ببریم؟ قبل از سفر این سؤال ممکن است مکرر در ذهنتان تکرار شود و همیشه دغدغه این را داشته باشید که چه وسیلهای ضروری و چه چیزهایی بردنشان بیهوده است.
داشتن یک چمدان پروپیمان برای سفر بسیار رضایت کننده است اما این نکته را هم مدنظر داشته باشید که حمل آن سخت بوده و در مسافرت هوایی ممکن است به شما اضافه بار بخورد.
پس بهترین کار را انجام دهید و قبل از سفر یک لیست از مقصدتان، آبوهوای آن شهر و موارد ضروری را یادداشت کنید تا متناسب با آن وسایل خود را جمع کنید.
وسایل مهم سفر
برای هر مقصدی چه کوتاه، چه بلند شما نیازمند این هستید که چند قلم ضروری با خود ببرید.
- مدارک شناسایی شخص. مانند کارت ملی یا شناسنامه. برای مسافرتهای خارجی هم پاسپورت، ویزا و برگه وچر هتل.
- پول نقد. عابر کارت هم ایده مناسبی برای سفر است اما این نکته را مدنظر داشته باشید که ممکن است مقصدهایی که به آن میروید کارتخوان نداشته باشد و شما را بهزحمت بیندازد.
- ارز یا دلار. حتماً با خود دلار یا پول رسمی کشوری که به آن سفر کردهاید را همراه داشته باشید. چون ممکن است بهراحتی صرافی برای تبدیل کردن پول خود پیدا نکنید.
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید حتماً با خود ببرید. در سفرهای داخلی برای حمل آنها مشکلی پیدا نمیکنید اما در سفرهای خارجی حتماً باید قبل رفتن، داروهای خود را با کشور مقصد چک کنید.
استفاده برخی از داروهای در بعضی کشورها جرم محسوب میشود و برای مصرفکننده آن تعیین جرم و مجازات در نظر میگیرند.
پس بهتر است حتی قبل از برنامه سفر از شرایط آن کشور مطلع شوید و بعد اقدام به رفتن، کنید.
- همراه داشتن وسایل بهداشتی. وسایل بهداشتی میتوانند شامل مسواک، حوله، ناخنگیر، شانه و.. است. خانمها حتماً یک پک جداگانه از وسایل بهداشتی و ضروری در چمدان خود داشته باشند.
- نقشه راهنمای شهر یا کشور مقصد را همراه داشته باشید تا گم نشوید.
- اگر به زبان انگلیسی یا مردم محلی مقصد موردنظرتان تسلط ندارید، یک دیکشنری کوچک در چمدان یا یک برنامه مجهز در گوشیتان نصب کنید.
- شارژر یا پاور بانک همراه خود داشته باشید.
- نخ و سوزن. این مورد را شوخی نگیرد. بارها اتفاق افتاده است که در طول مسافرت شلوار شما پاره شده باشد که دوای درد آن فقط یک نخ و سوزن کوچک است.
- یک کیف کوچک برای مدارک ضروری
در چمدان خود چه وسیلهای بگذاریم؟
قبل از شروع بحث باید بگویم که اگر شما از قانون بستن چمدان مطلع باشید، دلشورهای برای جمعکردن وسایل و جا کردن آن در چمدان نخواهید داشت.
اما حواستان باشد شما فقط یک چمدان معمولی دارید نه چراغ جادو که با دست کشیدن به آن هر لباس یا وسیلهای برای شما فراهم شود. باروبنه اضافی را کنار بگذارید و فقط اقلام ضروری را در چمدان بگذارید.
هنگام خرید بلیط هواپیما یا تور مسافرتی از آبوهوای و جغرافیای مقصد موردنظر اطمینان حاصل کنید تا با توجه به آن لباس بردارید.
اگر قصد سفر به یک سرزمین سرد را دارید پس بهتر است با خود موارد زیر را همراه داشته باشید:
- یک یا دو دست لباس گرم راحت
- یک کاپشن یا پالتو ضخیم
- دستکش، کلاه، شالگردن و جوراب کلفت
- یک کفش رو بسته یا پوتین راحت
- اگر چمدانتان جا داشت یک پتو مسافرتی کوچک هم بگذارید
اما اگر مقصدتان گرمسیر است:
- یک یا دو تیشرت نازک
- کفش راحت
- کلاه، عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب
چه وسایلی را با خود نبریم؟
غالباً چمدانهای اکثر افراد مملو از لباس و کفشهایی ست که یکبار هم در طول سفر از آن استفاده نمیکنند و فقط فضای چمدان را اشغال کرده است. آیا نبردن آنها بهتر نیست؟
- مسافرت همیشه معطوف به گشت گذار و بازدید از اماکن متعدد است که ساعتها پیادهروی و گز کردن مسافتهای طولانی را طلب میکند. امر بدیعی ست که این عمل با کفش پاشنهبلند یا مجلسی امکانپذیر نیست. کفشهای مناسب ببرید و خستگیناپذیر سیاحت کنید.
- قاعده بالا در مورد لباسهای تنگ و چسبان هم صدق میکند چون در ساعات طولانی باعث عذاب شما میشود. پس این نکته را قلم بگیرید.
- در حال حاضر اکثر هتلها، وسایل بهداشتی و آرایشی را در اتاقهای خودشان دارند و نیازی به حمل کردند یک سشوار بزرگ در چمدان نیست. اما اگر محل اقامتتان یک سوئیت بوم گردی یا خانه است؛ از سشوارهای کوچک و مخصوص سفر استفاده کنید.
چه خوراکیهایی با خود ببریم؟
اگر سفر داخلی پیش رو دارید، شما مجاز هستید تا هر آنچه میخواهید با خود ببرید.
برای حمل وسایل خوراکی یک کیف مخصوص یا سبد و ظرف درب دار تهیه کنید. از گذاشتن خوراکی ما بین لباس و وسایل بودار خودداری کنید. این احتمال وجود دارد که خوراکیهای شما پاره یا له شوند و وسایل شما را کثیف کند و هم اینکه بوی اودکلن یا وسایل بهداشتی با خوراکیها درهم آمیزد.
- اکثر ایرانیها اهل نوشیدن چای در هر شرایط و مکانی هستند. پس چند چای کیسهای همراه قند داشته باشید.
- تعدادی نان ساده بردارید چون بسیار کارآمد است.
- شکلات و مواد شیرین
- غذای کنسروی و آماده
- چند عدد میوه
اما اگر سفر شما خارجی است هنگام بردن خوراکی بسیار دقت کنید.
شاید خندهدار باشد اما داشتن یک تکیه کوچک از خوراکی ممکن است باعث جریمه و حتی دیپورت شدن شما بشود.
برخی از کشورهای قوانین سرسختانهای نسبت به این موضوع دارند و هیچ دلیلی را از شما قبول نمیکنند. قبل از سفر حتماً قوانین آنها را مطالعه کنید تا وسایل خود را با دقت تر جمع کنید.