آشنایی با قلعه‌های ارمنستان

نوشته شده توسط : پونه مولایی در جمعه 30 آوریل 2021
Loading...

ارمنستان یک منطقه کوهستانی است که تاریخ پرفرازونشیب آن باعث شده تا قلعه‌های بسیاری بر بلندای کوه‌ها ساخته شود. قدمت این قلعه‌های تاریخی زیاد است و برخی از آن‌ها در اثر جنگ‌ها از بین رفته‌اند. اما با این حال هنوز هم دژها و قلعه‌های ارمنستان بر بلندای کوه‌ها و دشت‌های این سرزمین خودنمایی می‌کنند که دیدن آن‌ها برای دوستداران تاریخ، خالی از لطف نیست.

در سفر به ارمنستان گزینه‌های زیادی برای بازدید دارید. اگر علاقه‌مند به تاریخ و طبیعت هستید در تور ارمنستان رهسپار طبیعت شوید و از قلعه‌های تاریخی این سرزمین بازدید کنید.

همراه این مطلب باشید تا با چندین قلعه تاریخی ارمنستان آشنا شوید.

قلعه دشتادم؛ تاریخ محصور شده در سنگ

قلعه دشتادم شباهت به لوکیشن یکی از فیلم‌های قرون‌وسطایی دارد و تاریخ گذشتگان را به خوبی برای بازدیدکنندگان به تصویر می‌کشد. این قلعه به جای مانده در استان آراگاتسوتن واقع شده است که بلندترین نقطه ارمنستان در این منطقه قرار دارد.

این قلعه به مرور زمان از بین رفته و تنها چندین سازه هشت‌ضلعی با سنگ‌های ارمنی مخصوص به شکل استوانه برجای مانده است. محیط حاکم در این منطقه پررمزوراز است و هنوز مورخان نتوانسته‌اند جزئیات دقیقی از این سازه‌ها را به دست آورند و تاریخ و علل ساخت آن همچنان مجهول مانده است.

اگر از دنیای پررمزوراز گذشته خوشتان می‌آید، در سفر به ارمنستان می‌توانید به این مکان هم سری بزنید.

قلعه آمبرد؛ قلعه ارمنستان در ابرها

قلعه آمبرد ۲هزار و ۳۰۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد که معنای آن قلعه‌ای در ابرها می‌باشد که نمونه‌ خوبی از قلعه سازی در ارمنستان است. قلعه آمبرد، این روزها محل گذر کاوشگران و کوهنوردانی است که به سوی آن می‌روند.

آمبرد، بزرگ‌ترین قلعه ایستاده ارمنستان است که در دامنه‌های جنوبی کوه آراگاتس واقع شده است. آمبرد، قلعه‌ای در ابرها است. عمارت و برخی از دیوارهای این قلعه در قرن هفتم توسط خاندان نجیب‌زاده کامساراکان ساخته شده است.

در طول تاریخ، دیوارها و سازه‌های بسیاری به این قلعه اضافه شده است. مجموعه آمبرد یکی از بهترین نمونه‌های قلعه در ارمنستان است که شامل قسمت‌های مختلفی همچون کلیسا، نمازخانه، حمام و چندین دروازه می‌شود.

قسمت‌های بسیاری از این قلعه در اثر تاریخ پرفرازونشیب این سرزمین مثل حمله سلجوقیان، مغول‌ها، تاتارها و غیره موقعیت خود را از دست داد و ویران شد.

قلعه اختالا

قلعه اختالا یکی از برجسته‌ترین معماری‌های بناهای ارمنستان را دارا است و نحوه ساخت آن به شکلی بوده که برای دشمنان غیر قابل دسترسی باشد. دره‌های عمیق و کوه‌های صخره‌ای اطراف قلعه یک مانع طبیعی خوب برای جلوگیری از نفوذ دشمنان بوده است. این قلعه در قرن دهم میلادی و در استان لوری ساخته شده است.

این قلعه فقط یک ورودی در قسمت شمال دارد. در درون قلعه بخش‌های زیادی همچون صومعه، سه کلیسا، برج ناقوس و خانه‌های متعددی قرار گرفته است. مجموعه صومعه در دروان رنسانس ساخته شده که یکی از برجسته‌ترین بناها را در معماری قلعه‌های ارمنستان دارا است. کلیسای این قلعه نیز به علت نقاشی‌های موجود بر دیوارها و نقوش عهد عتیق خود معروف می‌باشد که این تصاویر بسیار واضح و زیبا نقاشی شده‌اند و چشم هر بازدیدکننده‌ای را به خود خیره می‌کنند.

افرادی که قصد بازدید از این قلعه را دارند باید نکاتی مانند آب‌وهوا و زمان بازدید را مد نظر قرار دهند. آب‌وهوا لوری در تابستان ها خنک و در زمستان‌ها سرد است. همچنین این قلعه کاملاً دورتر از پایتخت قرار گرفته است و از ایروان تا لوری ۴ ساعت راه وجود دارد. بهترین مسیر برای رفتن به این قلعه اجاره اتومبیل است.

قلعه باغبرد

قلعه افسانه‌ای باغبرد در حوالی روستای کم جمعیت آندوکاوان واقع شده است. این قلعه نیز در موقعیتی بنا شده که دسترسی به آن را تقریباً غیرممکن می‌کند. باغبرد آخرین پایتخت پادشاهی سیونیک (پادشاهی وابسته در قرون‌وسطا) بود که توسط ترکان سلجوقی تصرف شد. در آن زمان مردم در صورت خطر به قلعه پناه می‌آوردند تا از گزند خطر دور باشند.

در حال حاضر بخش عمده‌ای از این قلعه ویران شده و تنها چندین دیوار و برج از آن باقی مانده است. نکته جالب این قلعه آن است که در آن تونل‌های زیرزمینی، ساخته شده بود که در زمان محاصره باغبرد مورد استفاده قرار گیرد. همچنین داخل قلعه با استفاده از لوله‌های خاکی، آب شیرین به داخل قلعه منتقل می‌شد.

قلعه کاکاوابرد؛ قلعه ارمنستان در استان آرارات

در قلب استان آرارات و در ارتفاع هزار و ۵۱۶ متری از سطح دریا، قلعه کاکاوابرد با دیوارهای مستحکم خود قرار گرفته است. این قلعه یکی از معدود قلعه‌های ارمنستان است که تقریباً سالم باقی مانده است. افسانه‌های بسیاری درباره کاکاوابرد وجود دارد که آن را برای گردشگران عجیب کرده است. افسانه‌ای از کشیشی که مردم را شفا داده یا زندانی‌هایی را که برای آزادی تبدیل به پرنده کرده بود.

کاکاوابرد یک مکان مهم فرهنگی در ارمنستان به شمار می‌آید که منظره خارق‌العاده آن که مشرف به رودخانه آزات است؛ آن را چشم‌نوازتر می‌کند. شیب زمین اطراف قلعه زیاد است و از چهار راه ورود به قلعه تنها یک راه قابل دسترسی است و ۳ سمت دیگر آن بسیار خطرناک بوده و کسی نمی‌تواند وارد آن شود.

از دیگر قلعه‌های ارمنستان که می‌توانید در سفر به این سرزمین از آن‌ها بازدید کنید، شامل:

  • قلعه هالیدزور
  • قلعه اربونی
  • قلعه لوری برد

بیشتر بخوانید:

در تور ۳ شب و ۴ روز ارمنستان از چه جاذبه‌هایی بازدید کنیم؟

۵ فستیوال پرطرفدار در ارمنستان

میدان جمهوری ایروان معروفترین جاذبه گردشگری در ارمنستان

کپی برداری از مطالب آژانس هواپیمایی ستاره ونک صرفا با ذکر منبع بلامانع است.
از این مطلب خوشتان آمد؟ به اشتراک بگذارید.
پونه مولایی

ارسال نظر

ثبت نام
عضو هستید؟ وارد شوید

رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ کلیک کنید

ورود به پنل کاربری
عضو نشده‌اید؟ ثبت نام
فراموشی رمز عبور

برای ورود به سایت کلیک کنید