در جشن آب تایلند (Songkran) چه می‌گذرد؟

نوشته شده توسط : دیبا عباسی در چهارشنبه 12 فوریه 2020
Loading...

“آب روشنایی است” این ضرب‌المثل تنها مختص ایرانیان نیست مردم تایلند هم معتقدند پاشیدن آب باعث خوش یمنی می‌شود و همین باور بهانه‌ای شده برای بوجود آمدن جشن آب یا به قول خود تایلندی‌ها جشن Songkran، فستیوالی که با نزدیک شدن به سال نو تایلندی برگزار شده و سراسر این کشور را غرق در شادی و هیجان می‌کند.

هر ساله با نزدیک شدن به ماه اپریل مردم تایلند برای قدم‌گذاشتن به سال نو آماده می‌شوند. خاکروبی خانه‌ها و خرید هدایای سال نو حال و هوایی هیجان‌انگیز به خیابان‌های تایلند می‌دهد. اما شاید این جشن آب تایلند است که بیش از هر چیز دیگر مردم این کشور را برای تحویل سال آماده می‌کند. جشنی که ریشه در آیین سنتی تایلند داشته و در طی سالیان اخیر با محبوبیت جهانی بازار تور تایلند را در ماه اپریل حسابی داغ کرده است. در این مطلب درباره تاریخچه، رسم‌ها و زمان دقیق برگزاری جشن آب تایلند می‌خوانیم. (خرید بلیط تهران بانکوک)

مطالب مرتبط

۸ فستیوال شگفت‌انگیز تایلند

.

تاریخچه جشن آب تایلند

کلمه سونگکران از واژه سانسکریت به معنای “عبور کردن” گرفته شده است. فستیوال سونگکران یا جشن آب تایلند مراسمی بودائی است و مردم تایلند را برای پشت سر گذاشتن اتفاقات گذشته و ورود به سال نو آماده می‌کند. تایلندی‌ها هم مانند ایرانی‌ها آب را مایه حیات و از بین برنده آلودگی‌ها می‌دانند. بر طبق همین باور با پاشیدن آب بر روی یکدیگر بدشانسی‌ها و آلودگی‌های سال قبل را شسته و با تن و روحی پاک به استقبال سال جدید می‌روند.

در این جشن بزرگان خانواده برای پیشکشی هدایا به معبد بودا رفته و طی مراسمی رسمی لباس‌های مجسمه بودا را تعویض کرده و آن را شستشو می‌دهند، سپس با روشن کردن شمع و خواندن دعا مراسم را به پایان می‌رسانند. بیشتر جوان‌ها نیز به خیابان‎ها آمده و با پاشیدن آب بر روی یکدیگر رسیدن سال جدید را جشن می‌گیرند. سر زدن به بزرگان فامیل و دیدوبازدید به همراه دادن هدایا از دیگر مراسمی است که توسط مردم تایلند در مراسم سونگکران انجام می‌شود.

مطالب مرتبط

راهنمای سفر به کشور تایلند

.

آیین جشن آب تایلند

جشن آب تایلند معمولاً در طی ۳ تا ۵ روز برگزار می‌شود. هفته برگزاری فستیوال جز تعطیلات رسمی کشور بوده و در طی آن تمامی مراکز دولتی و ادارات تعطیل هستند. جالب است بدانید که جشن آب تنها به آب بازی در خیابان محدود نمی‌شود و هر روز آداب‌ورسوم مخصوص به خود را دارد.

روز اول ماهاسونکران نام داشته و ویژه احترام به سالمندان می‌باشد. در این روز جوان‌ترها شیرینی و غذاهای سنتی تایلندی درست کرده و به دیدار پدرها، مادرها، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های خود می‌روند.

روز دوم به نام Wan Nao نام‌گذاری شده است. در این روز آیین‌های زیادی در معابد برگزار می‌شود. به عنوان مثال مجسمه‌های بودا همراه با دعا و نیایش شسته شده، لباس‌هایش تعویض می‌شود و افراد هدایایی را به عنوان پیشکشی به معابد می‌برند. برخی نیز شمع روشن کرده و برای موفقیت در سال پیش رو دعا می‌خوانند.

روز سوم به بعد ویژه آب بازی در خیابان است. در طول این روزها خیابان‌های اصلی بسته شده و یک جنگ تمام عیار آبی در سراسر تایلند به راه می‌افتد. مردم با تفنگ آبپاش، سطل، شلنگ آب، لیوان و هر چیزی که دم دستشان باشند به یکدیگر آب می‌پاشند. حتی در برخی مناطق فیل‌ها هم در این شادی سهیم شده و با جمع کردن آب در خرطوم‌هایشان و پاشیدن آب به سمت مردم جشن را هیجان‌انگیزتر می‌کنند.

شدت شور و هیجان جشن به قدری زیاد است که نه تنها تایلندی‌ها بلکه گردشگران از سراسر دنیا را به خیابان‌های تایلند می‌کشاند. از این رو در این ایام تمام فروشگاه‌ها باز هستند و خدمات خود را به صورت ۲۴ ساعته به گردشگران ارائه می‌دهند. علاوه بر این گروه‌های موسیقی به خیابان آمده و با نواختن ساز و خواندن آوازهای محلی حال و هوای شادتری به جشن می‌دهند.

از آنجایی که تمامی شهرهای تایلند در فستیوال Songkran شلوغ‌ترین روزهای خود را می‌گذرانند، اگر می‌خواهید در این جشن شرکت کنید پیشنهاد می‌کنیم از چندین هفته قبل هتل را رزرو کرده و بلیط هواپیما به مقصد تایلند را خریداری کنید.

مطالب مرتبط

بازارهای روی آب تایلند، تجربه‌ای خریدی هیجان‌انگیز و متفاوت

.

زمان و محل‌های برگزاری جشن آب

از آنجایی که اپریل یکی از گرم‌ترین ماه‌‌های تایلند است جشن آب هر ساله در روزهای ۱۳ تا ۱۶ همین ماه برگزار می‌شود. (مگر در مواقعی که تاریخ برگزاری این جشن به صلاح دیدید دولت تایلند تغییر کند). بسیاری از شهرهای بزرگ و توریستی تایلند از حمله بانکوک، پوکت و پاتایا میزبان این فستیوال محبوب هستند.

خیابان ۴ کیلومتری سیلوم در بانکوک از محله‌های معروف برگزاری جشن آب تایلند است. در این خیابان صدها نفر به اسلحه‌های آبی مجهز شده‌اند و آماده‌اند تا هر رهگذری را مورد هجوم آب‌پاش‌های خود قرار دهند (کودکان و سالمندان تنها افرادی هستند که از این جمله در امان می‌مانند). اگر هم تفنگ آبپاش ندارید می‌توانید آن را از فروشگاه‌های همین خیابان تهیه کنید.

اگر تور پوکت را برای شرکت در جشن انتخاب کرده‌اید. افراد در ساحل پاتونگ آماده‌اند تا شما خیس آب کنند. البته فراموش نکنید قبل از رفتن به این ساحل حتماً جلیقه نجات به تن داشته باشید. علاوه بر مراسم آب بازی، گروه‌های موسیقی هم تکمیل کننده این جشن بزرگ در ساحل پاتونگ می‌باشند. (خرید بلیط تهران پوکت)

مسافران تور پاتایا هم می‌توانند به Beach Road رفته و در یک نبرد هیجان‌انگیز آبی شرکت کنند. گروه‌های موسیقی مستقر شده در Beach Road پاتایا، ماشین‌های آتش‌نشانی، ماشین‌هایی که حباب‌های آب را حمل می‌کنند و … همه و همه آماده‌اند تا روزی پر از هیجان را برای تایلندی و گردشگران رقم زنند.

تا سال ۱۸۸۸، Songkran فقط در پاتایا برگزار می‌شد؛ اما هم اکنون کشورهای چین، لائوس، کامبوج و میانمار نیز با اعتقاد بر باروری، عشق و مهربانی عنصر آب این جشن را در کشورشان برگزار می‌کنند.

مطالب مرتبط

دوست‌داشتنی‌ترین غذاهای خیابانی تایلند

.

 بایدها و نبایدهای جشن آب

  • چند هفته قبل از ایام فستیوال برای رزرو تور تایلند اقدام کنید.
  • در هفته فستیوال Songkran خیابان‌های منتهی به محل برگزاری جشن شلوغ و پرترافیک می‌شوند، پس اگر می‌خواهید به موقع برسید هتل‌های اطراف محل برگزاری را رزرو کرده یا از صبح زود برای رفتن به فستیوال آماده شوید.
  • جشن به طور معمول از ۸ صبح شروع شده و تا ۸ شب ادامه دارد.
  • از آنجایی که به احتمال ۹۹ درصد تمامی لباس‌های شما خیس می‌شود، پول و مدارک شناسایی خود را در کیف‌ها یا کیسه‌های ضد آب قرار دهید.
  • بهتر است از لباس‌هایی که آب را جذب نمی‌کند یا لباس شنا استفاده کرده و از پوشیدن دمپایی و کفش‌های لیز خودداری کنید.
  • مراقب سالمندان و کودکان باشید.
  • شما هم می‌توانید همانند تایلندی‌ها هدیه‌ای تهیه کرده و به معابد بودا بروید.
  • مهمتر از همه جمله Sawadee pi Mai را یاد بگیرید. این جمله تبریک سال نو به زبان تایلندی می‌باشد.

مطالب مرتبط

از تایلند چه سوغاتی‌هایی می‌توان خرید؟

کپی برداری از مطالب آژانس هواپیمایی ستاره ونک صرفا با ذکر منبع بلامانع است.
از این مطلب خوشتان آمد؟ به اشتراک بگذارید.
دیبا عباسی
ارسال نظر
ثبت نام
عضو هستید؟ وارد شوید

رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ کلیک کنید

ورود به پنل کاربری
عضو نشده‌اید؟ ثبت نام
فراموشی رمز عبور

برای ورود به سایت کلیک کنید