ورزشکار هستید و نمیدانید که آیا میتوانید وسایلتان را به داخل کابین هواپیما ببرید؟ نوازنده هستید و از قانونهای حمل آلات موسیقی در هواپیما اطلاع ندارید؟ هدف شما از سفر، دیدار با خانواده است اما نمیدانید سوغاتیهای شما مجوز عبور دارند یا نه؟ تمام اینها سوالاتی است که اگر از وسایل ممنوعه داخل کابین هواپیما اطلاع نداشته باشید، قبل از سفر ذهن شما را به خود مشغول میکند. اما نگران نباشد، ما در این مطلب به بررسی قوانین مربوط به حمل بار در فرودگاه و وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما پرداختهایم.
شرکت حمل و نقل هوایی، قوانین کلی را برای حمل کالاهای مجاز در هواپیماها تصویب کرده است. اما برخی از هواپیماییها هم قوانین مخصوص به خود را در این رابطه دارند. بنابراین برای اینکه در فرودگاه دچار مشکل نشوید، علاوه بر مطالهی قوانین کلی، قبل از پرواز به سایت هواپیمایی مربوطه مراجعه کرده و قوانین مخصوص ایرلاین را نیز مطالعه نمایید. ما در اینجا مطابق با قوانین شرکت حمل و نقل هوایی به شما خواهیم گفت که بردن چه چیزهایی به هواپیما ممنوع است. (کارشناسان ما در آژانس هواپیمایی ستاره ونک پاسخگوی شما درباره هر گونه سوال در مورد قوانین مربوط به وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما هستند)
بردن چه چیزهایی به هواپیما ممنوع است
برای حفظ امنیت و آرامش مسافرین، بردن وسایل زیر به داخل کابین هواپیما ممنوع میباشد:
- اشیای تیز: بردن هرگونه اشیا تیز و برنده مانند: انواع چاقو، شمشیر، کارد سنگری، تیغ موکتبری، تیغ جراحی، دشنه، قیچی، پنجه بوکس و هرگونه شیا مشابه به داخل کابین ممنوع است.
- انواع سلاح گرم: سلاحهای نظامی، تفنگهای شکاری، ساچمه زن و هرنوع تفنگ اسباببازی که به سلاحهای واقعی شباهت داشته باشد.
- انواع مهمات شامل نارنجکها، فشنگها، دینامیک، انواع مواد آتشزا و باروتی، چاشنیهای انفجاری و مواد محترقه، مواد منفرجه مانند تیانتی و سی ۴٫
- انواع اسپری شامل: گاز اشکآور، گازهای سمی و بیحس کننده، گاز فلفلی.
- موادی که سریع آتش میگیرند مانند: بنزین و کپسولهای گاز مایع.
- لوازم ورزشی: چوب بیلیارد، چوب گلف و هاکی، چوب بیسبال، باتوم اسکی، تیر و کمان.
- ابزارآلات: بردن هرگونه بزار مانند: چکش، انبر، پیچگوشتی و سایر ابزارآلات به داخل کابین ممنوع میباشد.
- هرگونه مواد خوراکی و سبزیجات (در پروازهای بینالمللی).
همراه داشتن گاز اشکآور، گازهای سمی و بیحس کننده در پرواز ممنوع است
وسایلی که میتوان باخود به داخل کابین هواپیما برد
در ادامه مطلب لیست وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما به شما خواهیم گفت که کدام اقلام جز وسایل ممنوعه در پرواز نیستند و میتوان آنها را با خود به داخل کابین هواپیما برد. نکته قابل توجه اینکه تمام موارد ذکر شده کلی بوده و در نهایت هر ایرلاین قوانین خاص خود را در این زمینه دارد.
- فندک معمولی، یک بسته کبریت (در بعضی از ایرلاینها)
- چاقوی پلاستیکی با لبهی گرد.
- صندلی چرخدار بیمار، یک دوربین عکاسی و یک دوربین شکاری، گهوارهی کوچک و غذای کودک، مجله و کتاب، کیف دستی زنانه، یک چتر و عصا، پالتو، شال و پتو.
- لوازم آرایش به صورت بسته بندی شده و کمتر از ۱۰ گرم.
- بردن عطر و ادکلن داخل هواپیما تا ۱۰۰ میل مجاز است.
- بردن کوله پشتی داخل هواپیما بین ۵ تا ۷ کیلو مجاز است.
- بردن فلاسک به هواپیما مجاز است.
- بردن ترشی در هواپیما در صورتی که بسته بندی کاملا ایمن داشته باشد مجاز است.
کدام وسایل را میتوان به باربری هواپیما تحویل داد؟
وسایلی مانند: اشیا تیز و برنده، انواع سلاح گرم، لوازم ورزشی و ابزارآلات را میتوان با بسته بندی امن و مطمئن به قسمت بار هواپیما تحویل داد. البته به این نکته دقت داشته باشید، که برای حمل وسایلی مانند اسلحه و شمشیر باید مجوزهای لازم را داشته باشید.
تمام سلاحهای گرم که در داخل چمدان قرار داده میشوند، باید خالی از گلوله و در محفظهی بسته با بدنهی محکم قرار گرفته باشند.
وسایل آتشزا مانند فندک را فقط در صورتی میتوان داخل چمدان قرار داد که مایع داخل آن خالی شده باشد.
ادوات موسیقی را در صورتی که اندازهی آن از ۱۲۰ سانتیمتر کمتر باشد میتوان با خود به داخل هواپیما برد، اما ادوات موسیقی بالای ۱۲۰ سانیمتر باید به قسمت بار تحویل داده شود.
انواع عطر و ادکلن و اسپریهای خوشبو کننده را میتوان به صورت بستهبندی به قسمت بار هواپیما تحویل داد.
ادوات موسیقی بالای ۱۲۰ سانیمتر باید به قسمت بار تحویل داده شود
کدام وسایل را نمیتوان به باربری هواپیما تحویل داد؟
حمل تمامی مواد منفجره مانند مایعات قابل اشتعال، مواد شیمیایی، کلاهکهای انفجاری، دینامیت، منور، نارنجک، بنزین، گاز، تینر و باروت در داخل چمدان ممنوع میباشد.
میوه، گوشت، سبزیجات و سایر محصولات کشاورزی: اکثر کشورها در حفظ مواد ارگانیک خود مانند محصولات کشاورزی بسیار حساس هستند، به همین دلیل ورود هرگونه مواد غذایی و سبزیجات و همچنین بذر گیاهان به داخل بار ممنوع است و پلیس فرودگاه، قوانین سختگیرانهای در این مورد دارد.
ممنوعیتهای پلیس به هنگام خروج از کشور(وسایل ممنوعه در پرواز)
- به همراه داشتن هرگونه الکل، سرکه و ترشیجات.
- خروج ارز از کشور، بیش از ۵۰۰۰ دلار ممنوع میباشد.
- به همراه داشتن هرگونه مواد غیرفبل اشتعال ممنوع میباشد.
- خروج هر نوع مواد مخدر، علاوه بر ممنوعیت پیگرد قانونی خواهد داشت.
- خروج هرگونه مشروبات الکی به خارج از کشور، علاوه بر ممنوعیت، پیگرد قانونی دارد.
- همراه داشتن هرگونه حیوان خانگی، نیازمندی مدارک لازم و هماهنگی قبلی با ایرلاین مربوطه میباشد.
- خروج هرگونه سکه طلا که جز پشتوانه ارزی کشور محسوب شود، ممنوع میباشد.
- خروج خاویار بیشتر از ۲۵۰ گرم منوع میباشد.
- خروج فرش دستباف بیشتر از ۲۴ متر برای هر مسافر ممنوع میباشد.
قوانین همراه داشتن مایعات در هواپیما
در ادامه مطلب وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما درباره قوانین مربوط به مایعات صحبت خواهیم کرد. مایعاتی که وزن بطری آنها حداکثر ۱۰۰ گرم باشد و داخل کیسههای در بسته و مخصوص قرار گرفته شود، میتوان به داخل کابین هواپیما برد. البته مایعاتی مانند شیر مادر و مواد دارویی، شامل این گزینه نمیشود. به این نکته دقت کنید که تمام مایعات در گیتهای فرودگاه به دقت مورد بررسی قرار میگیرد.
مایعات با وزن بطری حداکثر ۱۰۰ گرم را میتوان به داخل هواپیما برد
بایدها و نبایدهای دارویی در پرواز
دارو نیز شامل قوانین وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما میشود. اکثر کشورهای دنیا قوانین بسیار سختگیرانهای برای حمل مواد دارویی دارند. این قوانین تنها برای داروهای تخصصی نیست. بلکه برای حمل داروهای معمولی مانند کدئین نیز، نیاز به مجوز پزشک دارید. در بیشتر کشورها، حمل داروها منع قانونی دارد و در صورت مشاهده، ممکن است مسافر دستگیر و طبق قوانین کشور مجبور به پرداخت جریمه شود و یا در برخی از موارد به حبس محکوم شود. تمامی داروهای آرامبخش، کدئین دار، قرصهای سرماخوردگی، آنفولانزا، مرفین و دگزامفتامین در اکثر مواقع دارای ممنوعیت هستند و حمل آنها مجازاتهای شدیدی را در پی دارد.
ایرلاینها قوانین سختگیرانهای را در خصوص حمل دارو دارند
نکات مهم وسایل غیرمجاز در پرواز
- قوانین حمل دارو در کشورهای مختلف متفاوت است. بنابراین یرای اینکه در گیت فرودگاه دچار مشکل نشوید، قبل از سفر به سایت هواپیمایی مراجعه کرده و اطلاعات لازم را در این خصوص مطالعه نمایید.
- کشورها قوانین سختگیرانهای برای حمل دارو دارند، بنابراین برای به همراه داشتن هر نوع دارویی به پزشک مراجعه کرده و مجوز داشتن دارو را دریافت کنید.
- داروهای خود را در یک کیف کوچک و به صورت جداگانه قرار دهید، تا اگر نیاز به بررسی بود، دچار مشکل نشوید.
- در صورتی که داروی مایع با خود حمل میکنید، بهتر است آن را در داخل کیسه نگهداری کنید.
- اگر دارویی دارید که احتیاج به تزریق سرنگ دارد، سرنگ را در جای مطمئن نگهداری کنید و فراموش نکنید که به پزشک خود بگویید مجوز حمل سرنگ را نیز به شما بدهد.
سوالات متداول
هر ایرلاین قوانین مخصوص به خود را در این زمینه دارد اما به طور کلی بردن ترشی در هواپیما در صورت داشتن بسته بندی مناسب مجاز است.
طبق قوانین لیست وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما در صورتی که اسلحه اسباب بازی دقیقا مشابه واقعی آن باشد همراه داشتن آن مجاز نیست.