جهنم سبز کجاست؟

نوشته شده توسط : دیبا عباسی در سه‌شنبه 3 اکتبر 2023
Loading...

اگر به ماجراجویی در طبیعت علاقه دارید سفر به جهنم سبز را از دست ندهید. این عنوان به آمازون “بزرگترین جنگل‌های بارانی دنیا” اختصاص دارد. جایی که خانه عجیب‌ترین و حتی خطرناک‌ترین موجودات روی زمین است و متنوع‌ترین پوشش گیاهی را دارد. جنگل‌های آمازون به قدری گسترده هستند که چندین کشور از جمله کلمبیا، اکوادور، پرو، ونزوئلا و حتی فرانسه را در برگرفته‌اند اما این برزیل است که توانسته سهم بیشتری را از رازآلودترین نقطه جهان به دست آورد. این مطلب را به معرفی آمازون و جاذبه‌های حیرت‌‌انگیزش اختصاص داده‌ایم.

جنگل های آمازون

حوضه رودخانه آمازون که بخش اعظم برزیل، پرو و همچنین بخش‌هایی از گویان، کلمبیا، اکوادور، بولیوی، سورینام، گویان فرانسه و ونزوئلا را اشغال کرده، بزرگترین سیستم زهکشی جهان را داراست. آمازون به عنوان  بزرگترین جنگل های بارانی جهان بیش از نیمی از کل جنگل‌های بارانی در دنیا  را تشکیل می دهد.

این جنگل بی پایان سرسبز با انعکاس شرایط محیطی و همچنین تأثیر انسان در گذشته، از ترکیب اکوسیستم‌ها و انواع پوشش گیاهی از جمله جنگل‌های بارانی، جنگل‌های فصلی، جنگل‌های برگ ریز، جنگل‌های سیل زده و ساوانا تشکیل شده است.

آب‌های جنگل توسط رودخانه آمازون، بزرگترین رودخانه جهان از نظر آبدهی و دومین رودخانه طولانی جهان پس از نیل، تخلیه می‌شود. این رودخانه از بیش از ۱۱۰۰ شاخه تشکیل شده است که ۱۷ شاخه آن بیش از ۱۰۰۰ مایل طول دارند و دو تای آنها (سیاه و مادیرا) از نظر حجم بزرگتر از رودخانه کنگو هستند.

سیستم رودخانه راه حیات جنگل است و تاریخچه آن نقش مهمی در توسعه جنگل های بارانی آن دارد. حال که با فضای کلی و وسعت آمازون آشنا شدید به شما خواهیم گفت که چرا این مکان حیرت انگیز به جهنم سبز شهرت پیدا کرده است.

نکته مهم: جهت اطلاع از قیمت تور برزیل و سفر به این کشور با همکاران ما در واحد تورهای خارجی در ارتباط باشید.

چرا به آمازون جهنم سبز می گویند

زیبایی و خطر! دو واژه‌ای هستند که جنگل‌های بارانی آمازون را توصیف می‌کنند. طبیعتا اگر شیفته زیبایی‌های طبیعت و گشت و گذار در آن هستید باید کمی هم ریسک پذیر باشید و خطرات آن را به جان بخرید.

هنگام کاوش در آمازون با منحصربه‌ترین گونه‌های گیاهی دنیا و نادرترین موجودات روی زمین روبرو خواهید شد. در جنگل آمازون مارهایی زندگی می‌کنند که با اینکه سمی نیستند اما ۹ متر طول دارند با پیچیدن به دور طعمه خود آن را شکار می‌کنند. نام این مارهای عجیب آناکوندای سبز است و قبل از کشتن طعمه خود آن را به درون آب می‌کشانند.

اما همه چیز در آمارون به خطرناکی مارها نیستند! در این جنگل گیاهان نادری وجود دارند که به پیشرفت علم پزشکی و درمان بیماران کمک می‌کنند. با این حال گشت و گذار در وسیع‌ترین جنگل‌های بارانی دنیا تتها و تنها با همراهی تور لیدرهای مجرب امکان پذیر است. طبق اخبار رسیده افراد زیادی در این جنگل پر رمز و راز مفقود و حتی کشته شده‌اند. پس بی دلیل نیست که آمازون به جهنم سبز در دنیا معروف شده است.

بیشتر بخوانید: حیات وحش برزیل

جهنم سبز، بزرگترین جنگل بارانی جهان

جنگل‌های بارانی آمازون غنی‌ترین و متنوع‌ترین مخزن بیولوژیکی جهان هستند که حاوی چندین میلیون گونه حشرات، گیاهان، پرندگان و سایر اشکال حیات است که نام بسیاری از آنها هنوز توسط علم ثبت نشده‌اند. پوشش گیاهی سرسبز طیف گسترده ای از درختان، از جمله بسیاری از گونه های مرت، لورل، نخل، و اقاقیا، و همچنین چوب رز، آجیل برزیل و درخت لاستیک را در بر می گیرد.

پوشش گیاهی در این جنگل به قدری گسترده و وسیع است که تنها پس از بارش باران چند دقیقه‌ای کل زمین‌های جنگل خیس و پر آب می‌شوند.

حیات وحش اصلی یا به بیان دیگر حیوانات بومی آمازون را  جگوار، گاو دریایی، تاپیر، گوزن قرمز، کاپیبارا و بسیاری از انواع دیگر جوندگان و چندین نوع میمون تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: بهترین فصل سفر به برزیل

راز زیبایی و خطرات جنگل‌های آمازون

در قرن بیستم، جمعیت برزیل که به سرعت در حال رشد بود، در مناطق عمده‌ای از جنگل های بارانی آمازون ساکن شدند. وسعت جنگل آمازون در نتیجه پاکسازی زمین توسط شهرک نشینان برای به دست آوردن الوار و ایجاد چراگاه ها و زمین های کشاورزی به طرز چشمگیری کوچک شد!

 برزیل تقریباً ۶۰ درصد از حوضه آمازون را در داخل مرزهای خود دارد و حدود  ۴,۱۰۰,۰۰۰ کیلومتر مربع از آن در سال ۱۹۷۰ توسط جنگل ها پوشانده شد. اما به تدریج میزان پوشش جنگلی به حدود  ۱,۲۸۳,۰۰۰کیلومتر مربع کاهش یافت. در دهه ۱۹۹۰، دولت برزیل و نهادهای بین المللی مختلف تلاش‌هایی را برای محافظت از بخش‌هایی از جنگل در برابر تجاوز، بهره برداری، جنگل زدایی و سایر اشکال تخریب آغاز کردند. اگرچه آمازون برزیل همچنان به از دست دادن پوشش جنگلی خود ادامه می دهد اما خبر خوب اینکه سرعت این تلفات از تقریباً ۰٫۴ درصد در سال در طول دهه های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ به حدود ۰٫۱-۰٫۲ درصد در سال بین سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۶ کاهش یافته است.

این جنگل وسیع رام نشدنی با تمام زیبایی خود در معرض تهدید فزاینده ای از سوی کشاورزی و دامداری، زیرساخت‌ها و توسعه شهری، قطع درختان ناپایدار، معادن و تغییرات آب و هوایی قرار دارد.

این سه واقعیت نشان می‌دهد که چرا باید برای حفظ جهنم سبز آمازون تلاش جهانی صورت گیرد:

۱) آمازون بیش از هر جای دیگری روی زمین گونه های نخستی دارد.

۲) می‌توانید انواع بیشتری از مورچه ها را نسبت به سایر کشورها روی یک درخت در آمازون ببینید.

۳) ۴۷ میلیون نفر در آمازون زندگی می کنند، این افراد حدود ۲٫۲ میلیون نفر افراد بومی که به حدود ۳۰۰ زبان مختلف صحبت می کنند را شامل می‌شود.

البته حضور خاص‌ترین پرندگان دنیا، حیوانات دوست داشتنی و ماهی‌های خارق‌العاده را که از زیبایی‌های آمازون هستند باید به این لیست اضافه کرد.

جغرافیای جنگل‌های آمازون

جنگل بارانی آمازون، جنگل بارانی استوایی بزرگی هستند که حوضه رودخانه آمازون و شاخه‌های آن در شمال آمریکای جنوبی را اشغال می کند و مساحتی معادل  ۶،۰۰۰،۰۰۰ کیلومتر مربع را پوشش می دهد. این جنگل‌ها که حدود ۴۰ درصد از کل مساحت برزیل را دربرگرفته‌اند از شمال به ارتفاعات گویان، از غرب به کوه های آند، از جنوب به فلات مرکزی برزیل و از شرق به اقیانوس اطلس محدود می شود.

آمازونیا بزرگترین حوضه رودخانه در جهان است و جنگل آن از اقیانوس اطلس در شرق تا ردیف درختان آند در غرب امتداد دارد. این جنگل از یک جبهه ۳۲۰ کیلومتری در امتداد اقیانوس اطلس به یک کمربند به عرض ۱۹۰۰ کیلومتر در جایی که زمین های پست به دامنه کوه های آند می رسند، گسترش می یابد. وسعت زیاد، تداوم بارندگی‌ها، رطوبت بالا و دمای یکنواخت آب و هوای حاکم بر آمازون یا جنگل سبز هستند.

زندگی با قبایل در جهنم سبز

گونه‌های جانوری و گیاهی متنوعی در جنگل‌های آمازون معروف به جهنم سبز زندگی می‌کنند اما در میان تمام حیوانات جذاب و خطرناک آمازون این انسان‌ها هستند که همیشه  بخش مهمی از تنوع زیستی این جنگل را تشکیل می‌دهند. آمازون خانه اجدادی بیش از یک میلیون هندی بومی بوده است.

امروزه همچنان قبایل بومی بسیاری در آمازون ساکن هستند که از آن‌ها به عنوان «بدون تماس» یاد می‌شود این  قبایل در تلاش هستند که دور از تکنولوژی و  تنها بر اساس قوانین طبیعت زندگی کنند.

سرخپوستان جنگل‌های بارانی آمازون که به حدود ۴۰۰ قبیله تقسیم شده اند، در روستاهایی که در کنار رودخانه‌ها یا اعماق جنگل قرار دارند زندگی می کنند. اکثر قبایل آمازون که در کنار رودخانه‌ها زندگی می کنند با سایر نقاط  خارج از محدوده زندگیشان در ارتباط هستند. آنها از خاک حاصلخیز برای کشاورزی، پرورش میوه ها و سبزیجاتی مانند ذرت و لوبیا استفاده می کنند و از آنجایی که شکارچیان بسیار ماهری هستند، از کمان و تیرهای دست ساز نیز برای صید حیوانات و ماهی برای غذا استفاده می کنند.

اما در مقابل قبایلی که اعماق جنگل را برای زندگی انتخاب کرده‌اند تمایلی به ارتباط با سایر انسان‌ها را ندارند و به عنوان «مردم بومی در انزوا» معروف شده‌اند. بسیاری از این قبایل کوچ نشین هستند و در طول چندین دهه گذشته برای جلوگیری از تماس با ساکنان مدرن مدام در حال جابجایی هستند. با این حال این یک واقعیت غیرقابل اجتناب است با توجه به گسترش تکنولوژی تعداد بسیار کمی از قبایل هستند که موفق شده اند به طور کامل از تماس با دنیای خارج اجتناب کنند.

بهترین زمان سفر به دل جهنم سبز

بهترین زمان برای بازدید از آمازون چه زمانی است؟ بهترین زمان برای بازدید از آمازون در فصل خشک سال یعنی  ماه‌های ژوئیه تا دسامبر است، زمانی که سطح آب پایین و مسیرهای پیاده روی برای کاوشگران عالی است. با این حال در طول فصل بارانی یعنی بین ماه‌های ژانویه تا ژوئن، آب و هوا معتدل  و شانس بیشتری برای مشاهده حیوانات جذاب آمازون وجود دارد. حال این شما هستید که تصمیم می‌گیرید چه فصلی را برای سفر به جهنم سبز و خرید تور برزیل انتخاب کنید.

سوالات متداول

جنگل های آمازون در کدام کشور قرار دارند؟

آمازون منطقه عظیمی از آمریکای جنوبی را پوشش می دهد. نزدیک به ۶۰ درصد از جنگل های بارانی در برزیل است، در حالی که بقیه در بین هشت کشور دیگر – بولیوی، کلمبیا، اکوادور، گویان، پرو، سورینام، ونزوئلا و گویان فرانسه، یک قلمرو ماورایی فرانسه مشترک است.

چرا جنگل های آمارون تا این اندازه معروف شده‌اند؟

آمازون مکانی فوق‌العاده منحصر به فرد است. این جنگل بزرگترین جنگل بارانی و سیستم رودخانه‌ای جهان و متنوع‌ترین مکان بیولوژیکی روی زمین است. میلیون‌ها گونه جانوری و گیاهی که در حال انقراض هستند در این مکان زندگی می‌کنند.

آیا کسی در جنگل آمازون زندگی می‌کند؟

آمازون خانه بیش از ۳۰ میلیون نفر از قبایل مختلف که به زبان‌های مختلف صحبت می‎‌‌کنند می‌باشد.

برای مشاهده قیمت و خرید تور برزیل از ستاره ونک کلیک کنید.

خرید تور برزیل
کپی برداری از مطالب آژانس هواپیمایی ستاره ونک صرفا با ذکر منبع بلامانع است.
از این مطلب خوشتان آمد؟ به اشتراک بگذارید.
دیبا عباسی
مطالعه و نوشتن همیشه از موضوعات مورد علاقه من بوده‌اند. در همین راستا چند سالی ست که در زمینه تولید محتوا در حوزه گردشگری فعال هستم. نوشتن درباره آداب و رسوم سرزمین‌های دور و توصیف جاذبه‌هایشان از کارهایی ست که هر نویسنده به خصوص من را به وجد می‌آورد.
ارسال نظر

ثبت نام
عضو هستید؟ وارد شوید

رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ کلیک کنید

ورود به پنل کاربری
عضو نشده‌اید؟ ثبت نام
فراموشی رمز عبور

برای ورود به سایت کلیک کنید