مکان‌های دیدنی تبریز، امن‌ترین شهر ایران

نوشته شده توسط : دیبا عباسی در شنبه 13 ژوئن 2020
Loading...

پایتخت گردشگری اسلامی در سال ۲۰۱۸، امن‌ترین شهر ایران، شهری بدون گدا، سالم‌ترین شهر ایران و … القابی هستند که تبریز را با آن توصیف می‌کنند. این شهر بسیار زیبا به عنوان دومین شهر در جذب گردشگر سلامت در ایران شناخته شده و با بافت شهری منظمی که دارد به عنوان یکی از زیباترین قطب‌های گردشگری ایران به شمار می‌رود. تبریز با طبیعت و تاریخی حیرت‌انگیز انتخاب‌های متنوعی را برای گشت‌وگذار پیش‌روی گردشگران قرار می‌دهد.

شهر تبریز در قسمت شمال شرقی ایران قرار گرفته و با آب وهوایی کوهستانی مناظری بکر و خارق‌العاده را در اطراف خود دارد. علاوه بر این تبریز با پشت سر گذاشتن تاریخی پرفراز و نشیب نقش مهمی را در تعیین سرنوشت ایران بازی کرده است. از این رو اغراق‌نکرده‌ایم اگر بگوییم که تبریز زیباترین جاذبه‌های گردشگری و طبیعی ایران را در دل خود جای داده است. پس اگر به دنبال یک مقصد خوش آب و هوا برای گذراندن تعطیلات تابستانی خود هستید تور تبریز می‌تواند تمامی انتظارات شما را برآورده کند. در ادامه با معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری این شهر زیبا آشنا می‌شویم. (بلیط تبریز)

پارک ائل گلی

ائل گلی را می‌توان نگین شهر تبریز نامید. این پارک که با نام شاه گلی هم خوانده می‌شود از معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری تبریز است که بی شک تمام گردشگران با خاطره‌ای خوش آن را به یاد می‌آورند.

فضای پارک ائل گلی مانند بیشتر باغ‌های ایرانی طراحی شده و یک عمارت کلاه فرنگی، دریاچه و درختان بلند و سربه‌فلک کشیده را شامل می‌شود. این پارک به لطف داشتن عمارت تاریخی کلاه فرنگی یا ایل گلی در سال ۱۳۸۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در پارک ائل گلی علاوه بر طبیعت زیبا و جاذبه‌های تاریخی همه چیز برای گذراندن یک روز پر از تفریح و هیجان آماده است. شما می‌توانید به مجتمع ورزشی پارک رفته و بازی گلف یا اسکیت را تجربه کنید، یا در میان دریاچه قایق‌‍سواری کنید. فضای سبز باغ ائل گلی هم مخصوص افرادی است که عاشق پیک نیک و پیاده‌روی در میان گل‌های رنگانگ هستند.

شهربازی با انواع وسایل بازی مهیج و چندین رستوران و فست فود از دیگر تفریحات پارک ائل گلی هستند که کی‌توانید از آن‌ها لذت ببرید.

بازار بزرگ تبریز

بازارها همیشه آنچه را که در دل شهرها نهفته است نمایان می‌کنند. با قدم زدن در بازارهای سنتی می‌توان فرهنگ، تاریخ و زندگی ساکنان هر شهر را از نزدیک دید و روح آن را لمس کرد. بازار بزرگ تبریز نیز از این اصل مستثنی نیست. این بازار سنتی قدیمی‌ترین بازار ایران و بزرگترین مجموعه سرپوشیده جهان است که نامش در میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسیده.

بازار بازرگ تبریز با قدمتی چند صد ساله به صورت راسته‌های به هم پیوسته ساخته شده و یکی از منظم‌ترین معماری‌های بازارهای قدیمی ایران را دارد. ۶۵۰۰ حجره، ۲۰ راسته، ۳۵ سرا، ۲۵ تیمچه و ۱۱ دالان مجموعه بازار را تشکیل می‌دهند. در مجموع نیز ۴۰ صنف از جمله محصولات چرمی، پارچه، فرش‌های دست بافت، صنایع دستی، ادویه جات، آجیل و … از قدیم‌الایام تا همین امروز در آن فعالیت می‌کنند.

با قدم زدن در این بازار می‌توانید از یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های تاریخی دنیا دیدن کرده و در کنار لذت بردن از معماری منحصربه‌فرد بازار صنایع دستی نفیس تبریز را هم خریداری کنید.

ارگ علیشاه

در ادامه معرفی جاذبه‌های گردشگری تبریز به ارگ علیشاه می‌رسیم. بنایی ۷۰۰ ساله که زمانی بلندترین ساختمان شهر به شمار رفته و از فرسنگ‌ها دورتر هم قابل مشاهده بود. این بنای قدیمی یکی از شاهکارهای هنر و معاری ایران شناخته شده و نامش در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

ارگ علیشاه در سال ۷۱۶ و به دستور تاج‌الدین علیشاه گیلانی ساخته شد. این بنای باشکوه از زمان ساخت کاربردهای مختلف داشته، دوره‌ای به عنوان مسجد و دوره‌ای هم از آن به عنوان انبار مهمات استفاده می‌شده است. البته با دیدن بنا متوجه خواهید شد که بیشتر قسمت‌های آن توسط زمین‌ لرزه‌های مختلف از بین رفته و هم اکنون از آن همه عظمت تنها دیوارهای مرتفع، محراب و بخش شبستان مسجد باقی مانده است. اما هنوز هم می‌توان اقتدار گذشته را در روح بنا با تمام وجود حس کرد.

سالانه گردشگران بسیاری از سراسر جهان برای دیدن این بنای ارزشمند تاریخی به شهر تبریز سفر می‌کنند.

مسجد جامع تبریز

مسجد جامع تبر‌یز از بناهای تاریخی به جا مانده از دوره سلجوقیان است که یک نمونه کامل و باشکوه از معماری اسلامی به شمار می‌رود. این مسجد نیز مانند بسیاری از جاذبه‌های تاریخی تبر‌یز در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مسجد جامع کبیری و مسجد جمعه از نام‌های دیگر آن می‌باشند.

مسجد جامع در ابتدا به عنوان نمازخانه استفاده می‌شده است اما در طول دوران‌های مختلف توسط بانیان مختلف تکمیل شده و به شکلی که امروز میبینیم درآمده. فضای کلی مسجد مستطیلی شکل است و با ترکیبی از آجر و سنگ ساخته شده، دو درب ورودی یکی در قسمت شمالی و دیگری در قسمت جنوبی مسجد قرار گرفته‌اند که امکان دسترسی به آن را به راحتی فراهم می‌کنند. اما وجود گچبری‌هایی که بسیار خلاقانه طراحی شده‌اند را می‌توان شاخصه اصلی مسجد دانست. این گچبری‌ها با رنگ‌های متنوع هنر و معماری دوره سلجوقی را به نمایش گذاشته و جلوه‌ای خاص به مسجد بخشیده‌اند.

مقبره الشعرا

مقبره‌الشعرا را می‌توان از ارزشمندترین مجموعه‌های شهر تبر‌یز دانست. این مجموعه که در گذشته قبرستان بوده توسط زلزله تخریب می‌شود اما بعدها مجددا بازسازی شده و امروزه محل دفن صدها تن از مشاهیر و شاعران بزرگ ایران و از نمادهای گردشگری تبر‌یز به شمار می‌رود. محمدحسین شهریار شاعر پرآوازه تبریزی، لسانی شیرازی، حمام تبریزی، شاپور بیشابوری، خاقانی شروانی و … از مشاهیری هستند که در مقبره‌الشعرا خفته‌اند. این مجموعه به علت ارزش فرهنگی بالایی که دارد در فهرست میراث فرهنگی ایران به ثیت رسیده و هر ساله میزبان گردشگران بسیاری می‌باشد.

مطالب مرتبط

راهنمای سفر به تبریز

راهنمای سفر به کیش

کپی برداری از مطالب آژانس هواپیمایی ستاره ونک صرفا با ذکر منبع بلامانع است.
از این مطلب خوشتان آمد؟ به اشتراک بگذارید.
دیبا عباسی
ارسال نظر
ثبت نام
عضو هستید؟ وارد شوید

رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ کلیک کنید

ورود به پنل کاربری
عضو نشده‌اید؟ ثبت نام
فراموشی رمز عبور

برای ورود به سایت کلیک کنید