استانبول مرزها را پشت سر گذاشته و با در برگرفتن آسیا و اروپا، محل تلاقی دنیای شرق و غرب میباشد. این شهر، تاریخی پرفرازونشیب داشته و امروزه با جاذبههای رنگارنگ درهای خود را بر روی گردشگران گشوده است. برای کشف جاذبههای استانبول با ما همراه شوید.
گشتوگذار در میان کوچههای تاریخی استانبول میتواند تا مدتها ذهن شما را درگیر کند. این شهر بیشتر شهرتش را مدیون تنگه بسفر و بناهای بهجامانده از دوران پادشاهی عثمانی میباشد؛ اما جدای از تاریخ پرفرازونشیب، مراکز تفریحی فراوان، رستورانهایی لوکس با غذاهای بینالمللی، فروشگاههای لباس متنوع و بهویژه نزدیکی به ایران، تور ترکیه را به پرطرفدارترین مقصد گردشگری ایرانیان تبدیل کرده است. در سفر به این شهر زیبا بازدید از جاذبههای زیر را از دست ندهید.
استانبول شهری زیبا با جاذبههای گردشگری فراوان است
مطالب مرتبط
برای یک وعده صبحانه اصیل استانبولی، این کافهها را فراموش نکنید
.
جاذبههای گردشگری استانبول
.
تنگه بسفر
تنگه بسفر محل تلاقی دو قاره آسیا و اروپا میباشد. وجود این تنگه باعث شده تا یک سوی استانبول در قاره آسیا و سوی دیگر آن در قاره اروپا قرار بگیرد. همچنین این تنگه دریای سیاه را به دریای مرمره متصل کرده و یکی از زیباترین منظرههای استانبول را بهوجود آورده است. بیشتر ساکنین استانبول روزانه برای رسیدن به محل کار خود با قایق از این تنگه عبور میکنند.
دریایی آرام که از وسط شهر میگذرد، تنگه بسفر را به یکی از زیباترین جاذبههای استانبول تبدیل کرده است. از این رو تورهای کشتی به صورت روزانه برگزار شده و گردشگران را سوار بر قایقهای لوکس به بازدید از شهر استانبول میبرد. بسیاری از این تورها با برنامههای شاد موسیقی و غذاهای محلی استانبول، تور کشتی را برای میهمانان جذابتر میکنند.
بسیاری از جاذبههای تاریخی استانبول مانند کاخ چراغان و دولمه باغچه در اطراف تنگه قرار داشته و همچنین رستوران و کافههای ساحل با نمایی از دریا و غروب آفتاب آماده پذیرایی از گردشگران هستند.
تنگه بسفر
برج گالاتا
برج گالاتا از جاذبههای تور استانبول است که تصویری پاناروما از شهر را در اختیار گردشگران قرار میدهد. این برج با ۶۷ متر ارتفاع زمانی نماد استانبول و از بلندترین بناهای شهر به شمار میآمد. درون برج بازسازی شده و اضافه شدن یک رستوران بسیار لوکس در طبقه نهم به زیبایی آن افزوده است. گالاتا در خیابان بیاغلو قرار دارد و با توجه به اشرافی که به تنگه بسفر دارد بیشتر گردشگران در پایان روز به آخرین طبقه برج رفته و از دیدن تصویر غروب آفتاب دریای مرمره لذت میبرند. علاوه بر این شما میتوانید در اطراف خیابانهای دنج برج گالاتا قدم زده و با یک فنجان قهوه ترک از خودتان پذیرایی کنید.
برج گالاتا از ساعت ۹ تا ۲۲ باز است.
آدرس: منطقه بی اغلو، منطقه برکت زاده.
برج گالاتا
مسجد ایاصوفیه
بنایی با تاریخچهای دورودراز که هر کجا نام استانبول را جستجو کنید، بیشک ایا صوفیه اولین تصویری ست که خواهید دید. این بنای باشکوه توسط ژوستین یکم، امپراطور بیزانس در سال ۵۳۷ ساخته شده و در زمان خود بزرگترین کلیسای مسیحیت شرق به شمار میآمده است. قرنها بعد و در سال ۱۴۵۳ این کلیسا تغییر کاربری داده و به مسجد تبدیل شد. در نهایت نیز پس از مدتها بسته بودن، دربهای آن به روی گردشگران گشوده شد و به عنوان موزهای عظیم آغاز به کار کرد. معماری ایاصوفیه با تأثیر از بیزانس طراحی شده و نقشهای بینظیرش آن را به یکی از پر گردشگرترین جاذبههای استانبول بدل کرده است. گنبدهای مسجد ۴۳ متر ارتفاع دارند و دیوارهای آن با نقاشیهایی از دوران بیزانس اهالی هنر را به چالش میکشند. معماری بینظیر ایاصوفیه الهامبخش سایر بناهای استانبول مانند مسجد آبی و ایاصوفیه کوچک میباشد.
مسجد ایاصوفیه در نیمه اول سال از ساعت ۹ تا ۱۹ و در نیمه دوم سال از ساعت ۹ تا ۱۵ باز است.
آدرس: استانبول، منطقه فاتح، منطقه سلطان احمد.
مسجد ایاصوفیه
مطالب مرتبط
تست این غذاها را در استانبول فراموش نکنید
چگونه در سفر به استانبول هتل مناسب خود را انتخاب کنیم؟
.
کاخ توپکاپی
قصری با شکوه که قرنها محل سکونت پادشاهان عثمانی بوده است. توپکاپی از بخشهای مختلف تشکیل شده و معماری زیبا دارد. این کاخ در قرن ۱۵ ساخته شده و در محوطه ۵ کیلومتری خود ۲۷ برج دیدهبانی دارد. توپکاپی کمی پس از سقوط دولت عثمانی به موزه تبدیل شده و امروزه در میان جاذبههای استانبول قرار گرفته است.
گردشگران میتوانند با تهیه بلیط وارد قصر شده و چند ساعتی را با یادگارهایی از پادشاهان عثمانی بگذرانند. جواهرات سلطنتی، اشیا عتیقه، سلاحها و ساختمان حرمسرا با داستانهای شنیدنی از جاذبههای کاخ توپکاپی هستند. کاخ موزه توپکاپی از ساعت ۹ تا ۵ بعدازظهر باز میباشد.
آدرس: استانبول، منطقه فاتح، جنب ایستگاه گلخانه.
کاخ توپکاپی
کاخ دلمه باغچه
دلمه باغچه از دیگر کاخهای عظیم استانبول است که در سال ۱۸۵۶ ساخته شده و آخرین پایگاه قدرت پادشاهان عثمانی بوده است. این کاخ ۱۸۵ اتاق و ۴۳ سالن دارد و معماری آن ترکیبی از معماری عثمانی، اروپایی و باروک میباشد. داخل کاخ با وسایل آنتیک و فاخر تزئین شده و در سالن اصلی لوستر ۴ تنی، هدیهای گرانقیمت از ملکه ویکتوریا خودنمایی میکند. قرنها بعد آتاتورک بنیانگذار جمهوری در ترکیه دلمه باغچه را برای محل اقامت خود انتخاب کرده و در ۱۰ نوامبر ۱۹۸۳ ساعت ۰۹:۰۵ دقیقه همانجا درگذشت. اتاق آتاتورک در دولمه باغچه دستنخورده مانده و از زمان تا کنون تمام ساعتهای کاخ برای احترام به آتاتورک روی ساعت مرگ او متوقف شدهاند.
کاخ دلمه باغچه از ساعت ۹ تا ۱۷ باز است.
آدرس: استانبول، خیابان بشیکتاش، خیابان دولمه باغچه
کاخ دلمه باغچه
مسجد آبی (سلطان احمد)
مسجد آبی را سلطان احمد در رقابت با ایاصوفیه ساخت و گویا موفق هم شده چرا با ورود به این مسجد متوجه شباهت آن به ایاصوفیه خواهید شد. این مسجد به دلیل داشتن کاشیهای آبی به عنوان یکی از جاذبههای استانبول مورد توجه گردشگران قرار گرفت.
مسجد آبی از قرن ۱۷ تا کنون از مساجد مهم مسلمانان استانبول برای برگزاری نمازهای جماعت بوده و همچنان کاربری خود را حفظ کرده است. از این رو هنگام بازدید از آن از پوشش مناسب مسلمانان را رعایت کنید.
مسجد سلطان احمد از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۱:۳۰، ۱۵:۳۰ تا ۱۶:۴۵ باز است.
آدرس: استانبول منطقه فاتح، منطقه سلطان احمد.
مسجد آبی (سلطان احمد)
مطالب مرتبط